Бүтээлч Бамбүү төвийн Бяцхан тогоочдын цахим хичээлдээ тавтай морил!

Өглөөний цайгаа өөрөө бэлдэж сурахаас эхлээд хүүхэд бүрийн дуртай амтат зайрмагаа хүртэл хамгийн эрүүл аргаар хийж сурцгаая! Гараа угаагаад, хормогчоо зүүсэн бол шууд ажилдаа орцгооё 👩‍🍳! 

Хичээл хэнд зориулагдсан бэ?

  1. Эрүүл биед саруул ухаан гэдэг тэгвэл эрүүл хоол хүнсний талаар мэдлэгтэй болж, өөртөө зөв сонголт хийх хүсэлтэй

  2. гал тогоонд сав суулгаар тоглох дуртай

  3. амттай хоол идэх дуртай

  4. адал явдлыг эрэлхийлэгч, бүтээлч байдлаа гал тогоонд туршиж үзэх сонирхолтой

бүтээлч сониуч хүүхэд бүрт зориулав.

 

Юу бэлдэх хэрэгтэй вэ? 

  1. Хичээл тус бүрт ашиглагдах гал тогооны хэрэгслүүд

  2. Хичээл тус бүрт хэрэглэгдэх хүнсний бүтээгдэхүүнүүд

  3. Хормогч
  4.  Гэрийн нөхцөлд суралцах орчинг бүрдүүлэх

  5. Эцэг эхчүүд хамтдаа хийх цаг гаргах

 

Хичээл № 1

Ашиглагдах хэрэгсэл:

  1. Маслоны хутга
  2. Энгийн хутга
  3. Ганбанз
  4. Ногоо хийх сав
  5. Ногоо арилгагч
  6. Сэрээ
  7. Халбага
  8. Таваг
  9. Салат хийх сав
  10. Аяга
  11. Ногоо хийх сав

Хүнсний орц:

  1. Талх сэндвич хар- 1 зүсэм
  2. Талх сэндвич цагаан -1 зүсэм
  3. Цөцгийн тос - 10 гр
  4. Авокадо- 1 ш
  5. Лууван- 1ш жижиг
  6. Салатны навч- 15 гр
  7. Лимон- 2 зүсэм
  8. Жимсний чанамал
  9. Чиа үр

 

Хичээл № 2

Ашиглагдах хэрэгсэл:

  1. Хайруулын таваг
  2. Цахилгаан зуух
  3. Хоолны хусуур
  4. Бялууны хусуур
  5. Гар холигч
  6. Хүнсний багс
  7. Хэмжигч халбага
  8. Өндөг холих аяга
  9. Сүү хэмжигч
  10. Хогийн сав

Хүнсний орц:

  1. Өндөг - 1ш
  2. Банана - тал
  3. Сүү - 30 мл
  4. Гурил - 22 гр
  5. Цөцгийн тос- 5 гр
  6. Зөгийн бал - 10 гр
  7. Талх -1ш
  8. Цөцгийн тос- 5 гр
  9. Банана- 1 тал
  10. Өндөг- 1 ш

 

Хичээл № 3

Ашиглагдах хэрэгсэл:

  1. Ганбанз
  2. Хутга
  3. Хүнсний уут
  4. Цахилгаан холигч
  5. Нарийн боовны хусуур
  6. Халбага
  7. Зайрмаг хийх шилэн сав
  8. Шилэн аяга
  9. Хөргөгч

Хүнсний орц:

  1. Банана - 500 гр хальсгүй цэвэр
  2. Хан боргоцой- 120 гр
  3. Киви -120 гр
  4. Аньс -80 гр

 

Хичээл № 4

Ашиглагдах хэрэгсэл:

  1. Хутга
  2. Ганбанз
  3. Будаа агшаагч
  4. Ногооны шүүлтүүр
  5. Будаа угаах  сав
  6. Холигч
  7. Будаа ороогч хулс
  8. Ус хийх сав

Хүнсний орц:

  1. Цагаан будаа-125 гр
  2. Бууцай- 40 гр
  3. Салатны навч- 2 навч
  4. Улаан лооль /үрлэн/- 1ш
  5. Шар манжин 1-2ш урт
  6. Туна -50 гр
  7. Далайн байцаа -2ш 

 

Хичээлийг үзсэнээр юу сурах?

  1. Харах, амтлах, хүрэлцэх, үнэрлэх, сонсох, таван мэдрэхүйгээрээ дамжуулан эрүүл шим тэжээлтэй олон төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүнүүдтэй танилцаж, тэдгээрийн үүсэл гарал, ашиг тусыг мэдэж авна

  2. Гал тогоонд ажиллахад шаардагдах бүх суурь ойлголтуудыг энгийн хялбар аргаар ойлгож авна
  3. Гал тогооны хэрэгслүүдтэй танилцаж, ямар үед, яаж хэрэглэх талаар мэдлэгтэй болно
  4. Зөвхөн хоол хийж сурахаас гадна хоолоо тавгалахад хүртэл бүтээлч сэтгэлгээгээ ашиглан нүдэнд үзэмжтэй байх нь чухал байдлыг ойлгоно
  5. Биеэ даах, цэвэрч нямбай байхыг суралцахаас гадна байгалд ээлтэй хог хаягдал багатай амьдрах аргуудаас ч хуваалцана
  6. Амттай хоол хийж, хийсэн хоолоо идэх дуртай болох нь гарцаагүй 

 

Цахим хичээлийн ерөнхий зорилго: 

  • Цахим бяцхан тогоочдын хичээлээр хоол хийж сурахаас гадна бүтээлчээр ажиллах, эрүүл зөв хооллох дадал мэдлэгтэй болж, цэвэрч нямбай, биеэ даах чадварыг эзэмшинэ. Хоол хүнс нь шинжлэх ухаан, түүх, газарзүй, урлаг болон гоо зүйтэй хэрхэн холбогдох талаар хүүхдийн  нас, сэтгэхүйн онцлогт тохируулан зааж, ирээдүйн эрүүл зөв иргэн болох төлөвшилд тус нэмэр үзүүлэх болно

 

Нийт хэдэн хичээл үзэх бэ?

  • 4 хичээл, хичээл тус бүр 3 үндсэн хэсэгтэй, нэг хичээлийн үргэлжлэх хугацаа 25-35 минут


Цахим хичээлийн төлбөрийг вэб сайтаар болон дансаар дамжуулж төлөх ба төлбөр нэгэнт төлөгдсөн тохиолдолд буцаалт хийх, өөр хичээлээр солих боломжгүй тул та хичээлийнхээ агуулга, зорилготой сайтар танилцаж байж худалдан авна уу.


Багш